PvdD bezorgd over lot Dordtse paarden

De Partij van de Dieren (PvdD) probeert de verkoop van de Dordrechtse Manege per 1 juni 2012 te stoppen. De partij wil hiermee voorkomen dat de paarden 'eindigen in het slachthuis'.

De PvdD heeft de gemeente Dordrecht een brief gestuurd over de kwestie. Het uiterste bod van de Vereniging Dordrechtse Manege om 'de manege te behouden en de paarden van de ondergang te redden' is door de gemeente van de hand gewezen.

De PvdD vraagt de gemeente naar de noodzaak van de verkoop en de bouwplannen op de betreffende locatie. Ook vraagt de partij om in geval van verkoop de manege te helpen bij het vinden van een geschikte alternatieve locatie om te voorkomen dat de paarden in het slachthuis eindigen.

Onvoorstelbaar

'De Vereniging Dordrechtse Manege heeft zich enorm ingespannen om de vereniging en de paarden van de ondergang te redden, echter zonder hulp en betrokkenheid van de gemeente is dit een bijna onmogelijke taak. Het is onvoorstelbaar dat een gemeente een dergelijke beslissing denkt te kunnen nemen zonder enige betrokkenheid bij het dierenwelzijn van de paarden', aldus PvdD-fractievoorzitter Carla van Viegen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer