Droogte valt mee in polders in Westen

Waterschappen in West-Nederland hebben nog geen last van het aanhoudende droge weer. Door het jaargetij met weinig zon en verdamping en weinig gewassen op het land is er minder zoet water nodig.

Doordat het langere tijd niet geregend heeft, laat het hoogheemraadschap van Rijnland de komende dagen beperkt water in bij Gouda om het polder- en boezemsysteem door te spoelen. Dit is nodig om het chloridegehalte laag te houden.

Bij Gouda wordt water ingelaten uit de Hollandsche IJssel, die wordt gevoed door de Rijn. Hoewel de Rijnafvoer laag is, is de kwaliteit van het water uit de Hollandsche IJssel goed en is het chloridegehalte voldoende laag.

Hollandse Delta

Ook Hollandse Delta meldt dat er op de Zuid-Hollandse eilanden geen problemen zijn. Het waterschap kan nog steeds overal voldoende water de polders in- en uitlaten. ook is de onttrekking van water voor de landbouw beperkt.

Rijn en Lek

De Stichtse Rijnlanden laat weten dat de lage waterstand in de Nederrijn en Lek nog niet tot problemen leidt. Wel is het waterpeil in de Kromme Rijn zo'n 45 centimeter lager dan normaal. Dit heeft echter nog geen gevolgen voor het peil in de polders in het Kromme Rijngebied. Die zijn goed op niveau te houden met de beperktere hoeveelheid water die bij Wijk bij Duurstede het gebiedinstroomt.

Normaal wordt daar zo'n 6 tot 7 kuub water per seconde ingelaten. Nu is dat minder dan de helft, 3,5 kuub per seconde. Af en toe draait gemaal Caspargouw bij en zorgt ervoor dat er voldoende water naar de singels en grachten van Utrecht wordt gevoerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer