WNF: Oostvaarderswold ecologische plus

'We willen het Oostvaarderswold realiseren vanuit de breed gedragen overtuiging dat dit een enorme ecologische verrijking voor Nederland betekent', geeft Johan van den Gronden aan.

Als directeur van het Wereld Natuur Fonds (WNF) is Van den Gronden betrokken bij de realisatieplannen van het Oostvaarderswold. 'Het is voor het eerst dat 3 maatschappelijke partners met verschillende financieringsbronnen een dergelijk groots natuurplan uitvoeren.'

De afgelopen maanden is in nauwe samenwerking met provincie Flevoland gewerkt aan een nieuwe manier om het Oostvaarderswold te ontwikkelen. WNF, Het Flevo-landschap en Staatsbosbeheer bouwen voort op de ingeslagen weg.

Aanpak en financiering

De samenwerking leidde tot een nieuwe aanpak en financiering van natuurontwikkeling. Het voorstel draait om een combinatie van overheidsfinanciering en private financiering. Bedrijven en maatschappelijke partijen willen betrokken zijn bij de inrichting en exploitatie van het gebied.

Een marktverkenning leverde voldoende vertrouwen op dat private financiering onderdeel wordt van de realisatie van het Oostvaarderswold. 'Op de dag dat de inspraak sluit voor de nieuwe Natuurwet die de waarde van ons Nederlands landschap alleen maar verder aantast, bloeit in de achtertuin van Amsterdam, Lelystad en Almere een prachtige wildernis op die zijn weerga niet kent.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer