Nederland op koers met CO2-reductie

Nederland voldoet aan haar Kyoto-verplichtingen om 6% CO2-reductie te realiseren in de periode 2008-2012 ten opzichte van 1990. Ons land houdt waarschijnlijk zelfs buitenlandse emissierechten over, meldt I&M-staatssecretaris Joop Atsma.

De terugdringing van broeikasgassen in Nederland ontwikkelt zich voortvarend. Nederland gebruikt daarom fors minder buitenlandse emissierechten dan eerder verwacht. Dat laat Atsma de Tweede Kamer weten.

Volgens berekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) houdt Nederland, bij handhaving van het huidige beleid, aan het eind van 2012 maximaal 30 miljoen emissierechten over.

CO2-uitstoot

Omdat de binnenlandse reductie van CO2-uitstoot zich positief ontwikkelt, hoeft Nederland minder buitenlandse emissierechten in te zetten. 'Wij staan er dus een stuk beter voor dan destijds werd ingeschat.'

Bij het afsluiten van het Verdrag van Kyoto koos Nederland ervoor de helft van de benodigde CO2-reductie in Nederland te realiseren. De andere helft door middel van buitenlandse emissierechten. Bij dit uitgangspunt was berekend dat de Nederlandse overheid voor de periode 2008 t/m 2012 125 miljoen buitenlandse emissierechten nodig had.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer