Varkens-awards uitgereikt

Tijdens de ondernemersdag van Rijnvallei over Voerefficiëntie en vakmanschap werden voor het eerst 11 Varken-awards uitgereikt. Speciaal voor varkenshouders die uitblinken in vakmanschap.

Varkenshouders die een award ontvingen zijn: maatschap René en Henriëtte van den Berg-Brons (Orvelte); John de Jong (Leerbroek); Arjo Joosten (Bennekom); Gijs Waaijenberg (Nijkerk); Harrie Lekkerkerker (Montfoort); Jacco Geurts (Dodewaard);Vof Teus Versteeg (Herveld); Arjan van de Brandhof (Lunteren); John Tijmensen (Achterveld); Bart van Zandwijk (Herwijnen) en Harry Janssen (bedrijfsleider Koekoek Straathof bv in Siebengewald).

Nieuwe index

Om vakmanschap te kwantificeren, ontwikkelde Rijnvallei de Rijnvallei Zeugen Index (RZI) en de Rijnvallei Varkens Index (RVI). Voor de berekening van beide indexen zijn de resultaten tot en met september 2011 gebruikt.

De RZI is onder meer opgebouwd uit het aantal afgeleverde biggen per zeug per jaar en de groei van de gespeende biggen. De RVI uit het productiegetal, de voerkosten en de opbrengst van de varkens.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer