Groen licht Zuid-Holland natuurakkoord

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland stellen de Statenfracties voor in te stemmen met het natuurakkoord tussen rijk en provincies.

'Het is niet onze keuze, maar het alternatief is nog slechter', geeft gedeputeerde Han Weber aan. Provinciale Staten besluiten op 14 december over het akkoord dat EL&I-staatssecretaris Henk Bleker onlangs sloot met de provincies.

Zuid-Holland moet haar natuurplannen flink wijzigen, nu ze minder geld uit de ILG-pot tot haar beschikking heeft. Daarbij zijn internationale doelen voor Natura 2000 en de Kader Richtlijn Water leidend.

Onvoldoende

De 12 provincies krijgen jaarlijks € 100 miljoen voor het beheer en onderhoud van natuur. 'Onvoldoende om de bestaande en de nog te realiseren groengebieden volgens de huidige normen te onderhouden', stelt de provincie.

Zuid-Holland wil daarom eerst helderheid over het beheer voordat projecten worden uitgevoerd. Ook kort de provincie op de subsidies aan terreinbeheerders en gaat ze op zoek naar 'alternatieve beheerstrategieën'. Daarbij zijn ook boeren in beeld.

Eerder deze week maakte het provinciebestuur van Noord-Holland bekend ook met het natuurakkoord in te stemmen.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer