Terugkoelen vlees moet in slachterij

Kalfsvleesproducent Ekro mag vlees niet doorkoelen in de vrachtwagens. Na de post mortem keuring moet vlees via voortdurende koeling in de slachterij naar een temperatuur van minimaal 7 graden worden gebracht.

Dat blijkt uit een uitspraak van de Rechtbank in Den Haag afgelopen week. De overheid spande het proces aan tegen Ekro, onderdeel van de VanDrie Group.

Capaciteit

Ekro liet het vlees tot 9 graden terugkoelen in de slachterij, waarna het in afgesloten koelauto’s van 9 naar 7 graden werd doorgekoeld. De vrachtauto’s gingen pas de weg op als de temperatuur van 7 graden was bereikt. Op die manier kon het slachthuis haar capaciteit vergroten.

Doorkoeling in koelwagens is echter in strijd met de geldende hygiëneregels. Dat komt mede omdat in de afgesloten koelwagens de temperatuur niet goed gemeten kon worden, oordeelde de rechtbank.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer