Hendrix+UTD+naar+ForFarmers
© Hendrix UTD

Hendrix UTD naar ForFarmers

Nutreco verkoopt zijn leverancier van mengvoer Hendrix UTD aan ForFarmers voor € 92,5 miljoen. Het gaat om de activiteiten in België, Duitsland en Nederland.

De verkoop van Hendrix UTD moet resulteren in een boekwinst na afronding van de transactie. Naar verwachting wordt de verkoop in het eerste kwartaal van 2012 afgerond.

De Europese mededingingsautoriteiten moeten nog instemmen met de verkoop. De ongeveer 690 werknemers van Hendrix UTD gaan voor www.forfarmers.nl/nieuws/forfarmers_en_hendrix_bundelen_hun_krachten.aspxForFarmers werken. Hendrix UTD had in 2010 een omzet van zo'n € 830 miljoen.

Opkomende markten

Nutreco richt zich de komende jaren vooral op opkomende markten als Latijns-Amerika, Rusland China en Zuidoost-Azië om de groei te versnellen. Nutreco verwacht dat de productie en de consumptie van eiwitrijke voedingsproducten in die regio's het sterkst zullen toenemen.

Nutreco mikt voor 2016 op een groei van het bedrijfsresultaat (ebita) tot € 400 miljoen. Voor 2011 gaat het bedrijf uit van een ebita van minstens € 230 miljoen.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer