Agroscoopbokaal voor Klein Tuente

Melkveehouder Luc Klein Tuente uit Winterswijk heeft de Agroscoopbokaal melkveehouderij 2011 gewonnen. Hij kreeg de ForFarmers-bokaal omdat zijn koeien op basis van kengetallen het afgelopen jaar de grootste stijging in percentage melkeiwit noteerde.

Klein Tuente ontving de bokaal afgelopen week. Hij realiseerde, in relatie tot productie, een stijging in percentage eiwit van 0,15% naar 3,76%. Dat gebeurde over de periode 2010-2011 in vergelijking met 2009-2010.

Het bedrijf kwam uit op de productieresultaten van 10.137 kilo melk bij 4,24% vet en 3,76% eiwit. Die realiseerde de boer met een melkveestapel van 85 Holstein-koeien. Bovendien is het melkveebedrijf dit jaar terug te vinden in de landelijke top 30 melkproductieregistratie bedrijven van CRV.

Optimale bedrijfsvoering

Voor Klein Tuente is de Agroscoopbokaal een beloning voor zijn streven naar een optimale bedrijfsvoering. Op de vraag wat hij anders doet dan andere melkveehouders, geeft hij aan dat hij zich uitsluitend bezig houdt met het voeren, verzorgen en melken van de koeien.

Alle overige werkzaamheden, zoals landwerk, besteedt hij uit aan de loonwerker. Klein Tuente: 'Altijd voldoende en vers voer voor de koeien, dat is essentieel voor het behalen van goede productieresultaten.' Daarnaast moeten de bedrijfsprocessen en het management volgens hem goed op elkaar zijn afgestemd.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer