Horticoop schrapt 55 banen

Tuinbouwtoeleverancier Horticoop schrapt 55 van de 410 banen. Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten. Dat heeft het bedrijf vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Het zwaartepunt van deze reductie ligt bij de afdeling Techniek. De overige fte’s zijn gelijkmatig over Horticoop verdeeld. Bij het recent overgenomen Wessels elektrotechniek in Erica verdwijnen geen banen. Horticoop hoopt de reorganisatie halverwege volgend jaar te hebben afgerond.

Algemeen directeur Igo Janssen wijt de banenreductie enerzijds aan de reorganisatie die het bedrijf enige tijd geleden heeft ingezet. ,,Horticoop is ongeveer twee jaar geleden samengegaan met Lent. Daardoor moeten we de organisatie anders inrichten. We kunnen een efficiëncyslag maken.''

Crisis

Anderzijds laat de crisis in de tuinbouw Horticoop niet onaangetast. ,,Het zwaartepunt van de reorganisatie zit in de afdeling techniek en die reductie wordt voor een belangrijk deel ingegeven door de crisis."

Horticoop maakt samen met Lentse Potgrond, Slingerland Potgrond, Mardenkro en Alflora deel uit van Coöperatief Koninklijk Tuinbouwcentrum Horticoop. De omzet in 2010 bedroeg ruim 200 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -3°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  50 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer