Wassen eieren verhoogt voedselveiligheid
Het wassen van eieren verhoogt de voedselveiligheid. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Glasgow en het Vlaamse Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO).
Het wassen van eieren door eipakstations brengt geen schade toe aan de cuticula, de eerste natuurlijke verdediging van eieren tegen bacteriën. Het op verantwoorde wijze wassen van eieren is de beste methode om mogelijke schaalinfecties zo kort mogelijk voor consumptie uit te schakelen.
Directeur Stijn De Preter van adviesbureau www.eggnology.com/ Eggnology in België gaat de Europese Commissie verzoeken om het wassen van eieren in alle Europese Unie-lidstaten toe te laten, meldt Vilt.be.
Menselijke consumptie
Gaat de Europese Unie akkoord, dan zullen eipakstations voortaan lichtbevuilde eieren veilig kunnen reinigen. Dan zijn ze toch als klasse A-eieren geschikt voor menselijke consumptie.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

Lely Lotus 1325 schudder
1999, P.O.A.
-

Gewichtblok 450 KG ECO
Gebruikt, P.O.A.
-

New Holland TN75S
2001, P.O.A.
-

Valtra N 175 direct met RKT- GPS
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Beleidsmedewerker Boomkwekerij
Royal Anthos - Hillegom
Weer
-
Maandag11° / 11°75 %
-
Dinsdag13° / 11°80 %
-
Woensdag12° / 8°20 %










