Wassen eieren verhoogt voedselveiligheid

Het wassen van eieren verhoogt de voedselveiligheid. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Glasgow en het Vlaamse Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO).

Het wassen van eieren door eipakstations brengt geen schade toe aan de cuticula, de eerste natuurlijke verdediging van eieren tegen bacteriën. Het op verantwoorde wijze wassen van eieren is de beste methode om mogelijke schaalinfecties zo kort mogelijk voor consumptie uit te schakelen.

Directeur Stijn De Preter van adviesbureau www.eggnology.com/ Eggnology in België gaat de Europese Commissie verzoeken om het wassen van eieren in alle Europese Unie-lidstaten toe te laten, meldt Vilt.be.

Menselijke consumptie

Gaat de Europese Unie akkoord, dan zullen eipakstations voortaan lichtbevuilde eieren veilig kunnen reinigen. Dan zijn ze toch als klasse A-eieren geschikt voor menselijke consumptie.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer