CDA: 'Neem besluit over Zuidoord'

De Zuid-Hollandse CDA-fractie vindt het hoog tijd dat het provinciebestuur een knoop doorhakt over de ontpoldering van polder Zuidoord op Voorne-Putten.

Uit de provinciale begroting voor 2012 blijkt duidelijk dat er vanwege bezuinigingen geld ontbreekt om de ontpoldering door te zetten, meldt het CDA.

Polder Zuidoord was onderdeel van Deltanatuur (EHS). Akkerbouwer Johan van Beek strijdt al jaren om zijn 67 hectare grote polder agrarisch te houden. Het kabinet heeft een streep gezet door ontpoldering, maar bij provincie Zuid-Holland ligt nog altijd een inpassingsplan om Zuidoord om te vormen tot natte natuur.

Bezuinigingen

CDA-fractievoorzitter Hans Démoed haalde vandaag tijdens de Statenvergadering over de provinciale begroting de kwestie nog eens aan. Grootschalige natuurprojecten zijn volgens hem door de bezuinigingen niet te realiseren.

Ook moet de provincie met regionale partners naar minder kostbare en minder ingrijpende alternatieven zoeken en moet de provincie keuzes maken.

Alternatieven

Démoed wil snel duidelijkheid. 'Vriend en vijand zijn het erover eens dat polder Zuidoord niet ontpolderd moet worden en dat er voldoende alternatieven voor handen zijn. Ook de staatssecretaris (Henk Bleker) is van mening dat deze ontpoldering door compensatie vermeden kan worden.'

'Als we dan ook nog eens zien dat de middelen op de provinciale begroting ontbreken om dit plan door te zetten, is het dan nu niet het moment om definitief af te zien van de ontpoldering van polder Zuidoord?'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer