LTO tegen landbouwverkeer door Harlingen

LTO Noord vindt de alternatieve route voor het landbouwverkeer door het centrum van Harlingen te gevaarlijk. LTO Noord-afdeling Franekeradeel/Harlingen pleit voor een tracé langs de Friese stad.

De provinciale weg langs Harlingen, de N31, gaat op de schop. Het gevolg is dat er op deze weg straks geen landbouwverkeer meer mag rijden.

De gemeente heeft daarom de Kimswerderweg aangewezen als alternatieve route. Deze loopt door het centrum van Harlingen. Dat levert volgens LTO Noord ergernis en gevaarlijke situaties voor de (school) jeugd op. Bovendien is deze route niet handig voor loonwerkers, omdat zij nu door de stad moeten.

Ludingaweg

LTO Noord heeft een andere route voor ogen, namelijk over de Ludingaweg naar Achlum en Arum. 'Als deze weg iets verbreed wordt en er bovendien een fietspad komt, is dat een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid', zegt Hendrik Sijtsma van LTO Noord-afdeling Franekeradeel/Harlingen.

De N31, tussen Leeuwarden en Amsterdam, wordt dubbelbaans. Dit moet de leefbaarheid in Harlingen verbeteren. 'Daarom is het juist vreemd dat de gemeente de landbouwvoertuigen nu door het centrum van Harlingen wil sturen', besluit Sijtsma.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer