Maatschappelijke stage bij boer succes

Maatschappelijke stages bij boerenbedrijven vergroten de kennis over de agrarische sector bij middelbare scholieren. Ook krijgen de leerlingen een positiever beeld van de landbouw, ondernemers en het platteland.

Dat blijkt uit onderzoek van studente Meike van Ommeren van HAS Dronten. In opdracht van LTO Nederland onderzocht zij de effecten van maatschappelijke stages in de landbouw op leerlingen.

Na het verplicht stellen van een maatschappelijke stage voor middelbare scholieren, afgelopen augustus, is de agrarische sector een belangrijke bron voor stageplaatsen geworden.

Door een financiële bijdrage van het ministerie van EL&I hebben de landbouworganisaties verenigd in LTO inmiddels 4 jaar ervaring in het organiseren van verschillende soorten maatschappelijke stages in de agrarische sector in samenwerking met stagemakelaars en scholen.

Positief beeld

Leerlingen reageren enthousiast na het vervullen van een maatschappelijke stage in de agrarische sector. Ze hebben een positief beeld gekregen over de landbouw en de stage heeft veel effect gehad op hun beeld van het boerenleven en het platteland.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer