Open brief aan DOC-leden: stem fusie weg

In een open brief aan collega-leden van DOC Kaas roept Wouter Verhoef, ledenraadslid Midden- en West Nederland, op de fusie met DMK weg te stemmen. Dat kan tijdens de ledenvergadering op 3 november in Zwolle.

De directie en de 9-koppige raad van beheer zijn unaniem voor. Net als de 25-koppige ledenraad die met een zeer grote meerderheid instemde om fusievoorstel aan de leden voor te leggen, geeft Verhoef aan.

'Ik ben in 98% van de besluiten die een raad van beheer of ledenraad neemt loyaal aan het meerderheidsstandpunt. Zo werkt dat nu eenmaal in een democratie', schrijft het verontruste DOC-lid.

Principieel

Bij dit fusievoorstel is dat volgens hem toch wat anders. 'Het is zo fundamenteel en principieel dat ik me niet naar de meerderheid kan schikken.' Bij een fusie heb je naar zijn mening te maken met 2 groepen eigenaren, die alle ins en outs van elkaar moeten weten.

'Dat geldt in het bijzonder op het financiële vlak, zoals hoe de balans, de winst- en verliesrekening en het melkprijsverleden eruitzien.' Zonder dat duidelijk is hoe deze drie-eenheid eruitziet, stemt Verhoef niet in met de fusie. 'Als ledenraad hebben we geen balans gezien ondanks vragen daartoe van onze kant. Er werd slechts gezegd dat het doel is om te komen tot een eigen vermogen van 35 tot 40 %.'

• Klik voor de complete open brief melkquotum.startpagina.nl/prikbord/14756754/fusie-doc--dmk#msg-14756754hier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer