Info watergangen Rivierenland online

Informatie over sloten en watergangen staat bij waterschap Rivierenland op internet. Grondeigenaren kunnen via een interactieve kaart ook zelf controleren of hun perceel grenst aan een A-, B- of C-watergang.

De informatie over sloten en watergangen legt het waterschap vast in de www.waterschaprivierenland.nl/digitaal_loket/legger_waterenlegger wateren. Hierin staat onder meer welke wateren een A-, B-, C-status hebben.

Dat is van belang bij het bepalen wie onderhoudsplichtig is en daarmee voor het verlenen van watervergunningen. Voorheen werd de legger wateren op de website gepubliceerd met behulp van statische kaarten.

Legger opnieuw vastgesteld

Elk jaar stelt het waterschap de legger wateren opnieuw vast. Zo'n 600 wijzigingen van de legger wateren zijn dit jaar vastgesteld. Het gaat bijvoorbeeld om gehonoreerde verzoeken om de status van een water te wijzigen.

De vastgestelde wijzigingen zijn tot 7 december in te zien in het kantoor van waterschap Rivierenland en via www.waterschaprivierenland.nl/actueel/bekendmakingen/%40229379/vaststelling/de website. Beroep tegen een wijziging instellen kan bij rechtbank Arnhem (sector Bestuursrecht).

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer