Extra weiland voor Natuurmonumenten

Natuurmonumenten heeft 20 hectare extra weiland in beheer gekregen in de Harger- en Pettemerpolder. Deze gronden worden in de toekomst beheerd als agrarisch weiland om overwinterende vogels op te vangen.

De vorige eigenaar, een veehouderijbedrijf, heeft buiten de polder en dichterbij het bedrijf andere gronden kunnen kopen. Daarmee is de mogelijkheid ontstaan deze gronden aan Natuurmonumenten over te dragen.

De Harger- en Pettemerpolder ligt direct achter de zeedijk. De vermenging van zout en zoet water zorgt hier voor een bijzondere natuur, die Natuurmonumenten graag wil behouden.

Landschappelijke waarde

Het gaat om planten, maar ook om kust- en trekvogels die hier veel op afkomen. Daarnaast is de weidsheid van de polder van grote landschappelijke waarde, vindt de terreinbeheerder.

Natuurmonumenten beheert nu bijna 200 hectare in de Harger- en Pettemerpolder. Samen met provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en gemeente Bergen zijn er plannen om de natuur- en recreatiemogelijkheden te verbeteren.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer