Verlaging tarief Delfland wassen neus

LTO Noord Delflands Groen is teleurgesteld in de verlaging van het belastingtarief van hoogheemraadschap van Delfland. 'Dit is een sigaar uit eigen doos', reageert afdelingsvoorzitter Arnold van Adrichem.

'Het geld uit de reserve is per categorie verdeeld. Het is dus in wezen geld dat wij al betaald hebben. De komende jaren moeten wij die reserve weer aanvullen.'

Delflands Groen laat het hierbij dan ook niet zitten. Dinsdag heeft Van Adrichem overleg met vertegenwoordigers van het ministerie van EL&I, Delfland en gemeente Midden-Delfland over de kwestie.

Compensatie

Teleurstellend vinden de boeren ook dat ze geen financiële compensatie krijgen voor de te veel betaalde belasting in de afgelopen jaren.

Tijdens eerder overleg met staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu maakte burgemeester Arnoud Rodenburg namens LTO Noord-afdeling Delflands Groen zich hard hiervoor. Dat is volgens Atsma niet mogelijk. Hij verwees de boeren naar de waterschappen.

Hangijzer

De torenhoge waterschapslasten voor boeren zijn al jaren een heet hangijzer. Vooral boeren in Zuid-Holland betalen door de vele infrastructuur fors meer belasting.

Na een intensieve lobby van LTO Noord en 6 waterschappen in Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland besloot Atsma de weeffout in de waterschapswet een jaar eerder te repareren dan 2014, zoals was gepland. Hij gaat er hiermee van uit dat de waterschappen geholpen zijn, omdat die het kostennadeel voor de boeren in 2012 kunnen overbruggen door de egalisatiereserve in te zetten.

Dat doet Delfland nu. Een veehouder betaalt in 2012 € 119,11 hectare tegen € 142,25 dit jaar.

• Lees meer hierover deze week in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer