Veluwe: lichte lastenstijging in 2012

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Veluwe presenteert deze week de begroting voor 2012. De waterschapsheffing voor agrarisch bedrijven blijft ten opzichte van 2011 vrijwel onveranderd.

Het tarief voor het beheer van het watersysteem op de Veluwe stijgt niet. Het tarief voor het beheer van de rioolwaterzuiveringen gaat met 3% omhoog.

Voor meerpersoonshuishoudens in een huurwoning betekent dit dat zij in 2012 2,3% meer aan het waterschap gaan betalen. Voor meerpersoonshuishoudens met een eigen woning ligt deze stijging iets lager; beneden de 2%.

Fusievoordelen

Ten opzichte van eerdere meerjarenramingen is het begrote bedrag ruim € 2,5 miljoen naar beneden bijgesteld. De kosten voor personeel, onderhoud aan installaties en de verwerking van rioolslib zijn lager dan eerder geraamd.

Financiële voordelen van de voorgenomen fusie met Waterschap Vallei & Eem zijn in deze begroting nog niet meegenomen. Waterschap Veluwe verwacht begin 2012 de begroting op basis van eerste samenwerkingsresultaten naar beneden bij te stellen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer