Minder gebiedscommissies in Utrecht

Provincie Utrecht ziet in het onderhandelingsakkoord met staatssecretaris Henk Bleker van EL&I voldoende aanknopingspunten om het Akkoord van Utrecht uit te voeren.

Utrecht blijft werken met gebiedscommissies, maar krimpt het aantal wel in. Verder kan de provincie extra middelen uit het provinciefonds inzetten om de herijkte EHS te realiseren.

De commissies voor Oost Utrecht en West Utrecht en Kromme Rijnstreek blijven bestaan. Ook LTO Noord zit daar als een van de partijen in.

Onderhandelingsakkoord

Provinciale Staten bespreken in december het onderhandelingsakkoord en de daaruit voortvloeiende nieuwe aanpak voor het landelijk gebied.

Gedeputeerde Bart Krol is positief over de toekomst van het landelijk gebied. 'Onze aanpak om in gebiedscommissies de ambities voor het landelijk gebied waar te maken, heeft zijn meerwaarde aangetoond.'

De provincies zijn vanaf 2014 financieel verantwoordelijk voor de herijkte EHS en het beheer daarvan en krijgen voor dat laatste gezamenlijk € 100 miljoen extra in het provinciefonds.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer