Meldpunt dierenleed start 15 november

Mensen die menen dierenleed te bespeuren, kunnen vanaf 15 november alarm slaan via het speciale meldnummer 144. Dat heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft laten weten.

Het meldpunt '144, red een dier' wordt ondergebracht bij het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Speciaal opgeleide politiemensen gaan de meldingen beoordelen en sturen indien nodig meteen het regionale politiekorps op een dier in nood af.

Ook kunnen ze een dierenambulance of gespecialiseerde diensten inschakelen, zoals de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). De nVWA houdt zich vooral met dieren in bedrijven bezig, de LID met dieren als hobby.

Gezamenlijke bestrijding

De ministeries van Veiligheid en EL&I hebben afspraken gemaakt over de gezamenlijke bestrijding van dierenleed met de Dierenbescherming, de Federatie Dierenambulances Nederland en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD). Het meldnummer van de Dierenbescherming wordt vanaf 15 november dan ook doorgeleid naar 144.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer