Speeltoestellen boerencampings onveilig

Speeltoestellen op boerencampings voldoen in veel gevallen niet aan de veiligheidsregels. In 40% van de gevallen is er sprake van problemen.

Dat blijkt uit een steekproef van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA). Samen met belangenorganisaties onderneemt de nVWA actie om van de veiligheid van speeltoestellen geen ondergeschoven kindje te maken.

De nVWA bekeek wipkippen, klimtoestellen met glijbaan, draaitoestellen, duikelrekken, evenwichtsbalken en speelhuisjes. Regelmatig troffen de controleurs glijbanen aan, waaraan het koordje van de jas van een kind kan blijven hangen, met het risico van verstikking.

Letsel

Een veelvoorkomend gevaar bleken openingen in toestellen te zijn waarin gemakkelijk een vinger of voet blijft haken. Om letsel te voorkomen, zijn ondernemers verplicht gekeurde speeltoestellen te gebruiken, een onderhoudslogboek bij te houden en gebreken meteen te verhelpen.

Eigenaren van een speeltoestel die tijdens een inspectie niet in orde bleek, kregen een waarschuwing en vervolgens een tweede controle met eventueel een boete.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer