Bleker steunt verduurzaming zuivelketen

EL&I-staatssecretaris Henk Bleker steunt de wijze waarop de zuivelindustrie verduurzaamt. Hij schaart zich achter de agenda van de internationale zuivelorganisatie IDF, waarbij ook de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) is aangesloten.

De bewindsman staat in een verklaring achter de aanpak van de zuivelindustrie. 'We waarderen het leiderschap dat deze sector toont. We willen graag de mogelijkheden van samenwerking onderzoeken zodat we gezamenlijk onze doelen realiseren.'

De verklaring is ondertekend door Blekers collega's uit Nieuw-Zeeland, de ministers David Carter en Tim Groser. IDF-president Richard Doyle ziet de steun van de bewindslieden uit beide grote zuivellanden als erkenning van de inspanningen om de productie verder te verduurzamen.

Wereldzuiveltop

De IDF presenteert in Parma tijdens een wereldzuiveltop een update van haar 2 jaar geleden gelanceerde verduurzamingsagenda, de Global Dairy Agenda for Action on Climate Change. In het document zijn alle verduurzamingsactiviteiten opgenomen van de internationale zuivelindustrie.

Het betreft 400 initiatieven uit 50 verschillende landen. Daarin komen onder meer de activiteiten aan de orde van de Duurzame Zuivelketen, het initiatief van de NZO en LTO Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer