Verkaveling Veessen-Wapenveld knelpunt

De verkaveling in het gebied Veessen-Wapenveld is een groot knelpunt. De Agrarische Belangenvereniging Veessen-Wapenveld en LTO willen versterking van de landbouwstructuur.

I&M-staatssecretaris Joop Atsma en Gelders gedeputeerde Co Verdaas willen met de verkaveling aan de slag. De provincie krijgt hierin de leidende rol.

Volgens Peter Schrijver van LTO Noord Gelderland gaat Rijkswaterstaat te veel voor blauwe diensten in het gebied. Vrees bestaat dat de agrarische bedrijven qua verkaveling in slechtere staat achterblijven dan voor aanleg van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld.

Structuurverbetering

Voor kavelruil moet geld komen. Ook is snelheid belangrijk, net als voldoende ruilgrond. Volgens Schrijver moet je structuurverbetering niet enkel beperken tot het plangebied. 'Rijkswaterstaat verkondigt om ruimhartig aan te kopen, maar dit komt in de praktijk niet tot uiting.'

Er ligt nu een variant, die bedrijven en huiskavels diagonaal doorsnijdt. Onderlinge kavelruil moet doorsnijding van huis- en veldkavels door de geul oplossen. De belangenvereniging en LTO vinden wettelijke verkaveling, waarbij een aantal extra bedrijven wordt uitgekocht, een betere oplossing.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer