Nutreco boekt meer omzet

Diervoerbedrijf Nutreco boekte in het derde kwartaal van 2011 bijna 15% meer omzet dan een jaar eerder. Nutreco behaalde een omzet van € 1,54 miljard, tegen € 1,34 miljard in 2010.

De opbrengsten waren iets hoger dan het bedrag van € 1,53 miljard dat analisten gemiddeld voorspelden. De sterkste stijging vond plaats bij de divisies Visvoer en Mengvoer Europa.

Nutreco bevestigde de eerder afgegeven verwachting voor 2011. Daarin verwachtte het bedrijf een positief bedrijfsresultaat (ebita), afgezien van buitengewone posten, van zo'n € 230 miljoen. In 2010 werd een ebita van € 222,5 miljoen geboekt.

Hogere grondstofkosten

Het bedrijf dankte de omzetgroei voor een groot deel aan hogere prijzen, doordat hogere grondstofkosten aan klanten werden doorberekend. Dankzij de groei bij visvoer steeg het verkoopvolume met 3,5%.

De omzetstijging van 20% van de Europese mengvoerdivisie was volledig toe te schrijven aan prijsstijgingen. De verkopen daalden hier met ruim 2%. Hetzelfde beeld was zichtbaar bij de Canadese diervoeractiviteiten. Daar nam de omzet met 18% toe, dankzij ruim 18% hogere prijzen. Het verkochte volume nam hier nog wel licht toe.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer