Ten Have: innovatie ondernemers stimuleren

Voor het einde van het jaar moeten de innovatiecontracten 2012 zijn afgesloten. Annechien ten Have van LTO Varkenshouderij pleit vooral voor marktgericht onderzoek. 'De praktijk moet iets kunnen met de onderzoeksresultaten.'

'Uitrollen naar een brede groep bedrijven moet het doel zijn', geeft ze aan. Voor de varkenshouderij speelt VarkensNet daarin een belangrijke rol. Ondernemersnetwerken die nieuwe kennis ontwikkelen en zoeken naar nieuwe toepassingen. Ze zorgen voor de uitrol naar de praktijk.

'Ik vind dat de actieve inbreng van ondernemersgroepen ook te kapitaliseren is en gezien kan worden als de gevraagde eigen bijdrage van de sector', vervolgt Ten Have in haar www.ltonoord.nl/weblog_AnnechientenHave-Mellema weblog. De innovatiecontracten spelen in op de leidende thema's van topsector AgroFood.

Groeidiamant

De aanpak van de topsector AgroFood stond op het programma van het breed bestuurlijk LTO overleg. Het is nog een zoekproces naar hoe en wat. LTO is direct betrokken bij de aanpak. LLTB-voorzitter Noud Jansen zit in het regieteam.

De topsector AgroFood is benoemd als 'Nederlandse groeidiamant'. Er zijn 3 leidende thema’s: 1 meer met minder door duurzame innovatieve voedselsystemen; 2 hogere toegevoegde waarde door innovatie focus op gezondheid, duurzaamheid, smaak en gemak en 3 internationaal leiderschap, door export van producten en geïntegreerde systeemoplossingen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer