KIP-registratiesysteem aangepast

Het registratiesysteem van de pluimveesector, het Koppelinformatiesysteem (KIP), wordt op een aantal punten aangepast. Dat meldt Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

De vernieuwing van het KIP-registratiesysteem wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met vertegenwoordigers uit de hele pluimveesector. Dat gebeurt omdat het volgens het productschap een gezamenlijke verantwoordelijkheid is om een modern en sluitend Identificatie- & Registratie-systeem te hebben.

Het streven is daarmee per 1 januari 2012 van start te gaan. PPE sluit daarbij zo veel mogelijk aan op de huidige werkwijze, waarbij de broederijen voor het merendeel de verplaatsingen melden en de pluimveehouders ter controle een terugmelding ontvangen.

E-mail

De pluimveehouder is zelf verantwoordelijk voor de juistheid van zijn gegevens, stelt het productschap. De terugmelding op papier naar de pluimveehouder wordt vervangen door een e-mail.

De pluimveehouder krijgt zelf toegang tot zijn gegevens via internet. De boer kan zo zien welke informatie over zijn bedrijf en pluimveeverplaatsingen in KIP is vastgelegd. Verder kan de pluimveehouder hier straks zelf ook wijzigingen in aanbrengen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer