Vlees met berengeur valt slecht

Consumenten moeten weinig hebben van varkensvlees met berengeur. Dat blijkt uit onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut.

In het onderzoek scoorde het nl.wikipedia.org/wiki/Berengeur berengeurvlees significant ongunstiger dan geltenvlees. Dat was het geval in de beoordelingen van zowel de bereiders als die van de gezinsleden aan wie het vlees werd voorgeschoteld.

Na een negatieve ervaring gaven de deelnemers aan niet geneigd te zijn om te gaan klagen. Ze verklaarden wel minder vaak varkensvlees te gaan kopen. Consumenten met een hogere gevoeligheid voor adrostenon en skatol kenden lagere scores toe aan de geur van het berengeurvlees dan degenen die ongevoelig waren.

Geltenvlees

Bij geltenvlees verschilden de scores niet. Adrostenon en skatol zijn 2 stoffen in het dier die (mede) verantwoordelijk worden gehouden voor berengeur. In grote huishoudens gaven consumenten lagere scores. Het voor de tweede maal verstrekken van berengeurvlees leidde niet tot een andere waardering.

In een vervolgproject wordt onderzocht of de verschillende vleesdelen verschillend gewaardeerd worden tijdens bereiding en consumptie. Bij beide onderzoeken worden ook Duitse consumenten betrokken. De resultaten zijn later dit jaar beschikbaar.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer