€ 24 miljoen antibioticaresistentie-onderzoek

Onderzoekers van Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht brengen het hele DNA in kaart van honderden antibioticaresistente bacteriën die voorkomen in mens, dier en milieu. De Europese Unie betaalt de kosten.

Doel van de research is te achterhalen of dier en milieu belangrijke bronnen vormen waar vandaan resistentie wordt overgedragen op de mens, dan wel dat resistente bacteriestammen simpelweg overal voorkomen en dus toenemen op plekken waar antibiotica wordt gebruikt.

De onderzoekers hopen zo de evolutie en verspreiding van antibioticaresistentie in ziekmakende bacteriën beter te begrijpen. Voor deze research en klinisch onderzoek naar maatregelen om in het ziekenhuis infecties, verspreiding en dragerschap van resistente bacteriën tegen te gaan, is € 24 miljoen beschikbaar.

Zevende Kaderprogramma

In het kader van het Zevende Kaderprogramma stelde de Europese Unie dat geld beschikbaar. De afdelingen medische microbiologie en het Juliuscentrum van UMC Utrecht ontvangen elk € 12 miljoen.

Het komt volgens het UMC bijna nooit voor dat 1 centrum 2 zulke grote www.umcutrecht.nl/zorg/nieuws/2011/10/antibiotica-onderzoek-krijgt-24-miljoen.htmprogramma’s gelijktijdig aanstuurt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer