10% Belastingkorting voor vernieuwing

Bedrijven die volgend jaar investeren in de ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten krijgen daarvoor een belastingvoordeel van 10%. Dat meldt staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.

Deze Research & Development aftrek is een extra aftrekpost op de winst van ondernemingen. Het gaat om niet-loonkosten en investeringen die betrekking hebben op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

'De maatregel komt in de plaats van subsidies en geeft het bedrijfsleven nog meer vrijheid voor het ontwikkelen van innovatieve producten', geeft Weekers aan.

Extra aftrek

Het percentage van de extra aftrek voor 2012 schat Weekers op 40%. Dat levert in de vennootschapsbelasting – bij een tarief van 25% - een netto voordeel op van 10%. Ook ondernemers die inkomstenbelasting betalen krijgen www.rijksoverheid.nl/ministeries/eleni/nieuws/2011/10/10/belastingkorting-voor-vernieuwende-ondernemers.htmlbelastingkorting.

De hoogte hangt af van het belastingtarief dat de ondernemer betaalt. Omdat de komende jaren het budget voor de belastingkorting stijgt van € 250 miljoen in 2012 naar € 500 miljoen in 2014 kan de belastingkorting voor alle ondernemers nog toenemen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer