Noodkreet om opkoopregeling

Drama's tekenen zich in stilte af in de varkenssector. Het is de hoogste tijd dat er een flink tekort aan varkens komt. FarmFocus dringt aan op het snel opzetten van een nationale opkooptender.

In de varkenshouderij is talloze gezinnen alle levensvreugde ontnomen. Leveranciers staan op omkieperen en meerdere varkensbedrijven krijgen geen medicijnen en vaccins meer geleverd. Banken die noodkredieten verstrekken.

Van de varkensbedrijven is 80% ziek, waarvan 40% terminaal en 40% mag blijvend aan het infuus. De 20% "goede" ondernemers redt zich altijd.

100.000 zeugen

Er moeten volgens FarmFocus fors minder varkens komen en snel. In Nederland beginnen met een opkooptender die inhoudt dat varkenshouders inschrijven voor welk bedrag ze hun vergunningen en varkensrechten in willen leveren.

Van het laagste bedrag af aan halen we minimaal 100.000 zeugen uit de markt, vervolgens rolt dit zich over Europa uit. De kosten worden geraamd op € 75 miljoen.

Wat vandaag de dag in de varkenshouderij onder de oppervlakte brandt, is onmenselijk en niet langer acceptabel, vindt FarmFocus.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer