Hergebruik verpakking boven verwachting

Hergebruik van verpakkingsmaterialen was verleden jaar zeer succesvol. Grootste uitschieter was de recycling van kunststofverpakkingen, meldt I&M-staatssecretaris Joop Atsma.

Van de in 2010 op de markt gebrachte kunststofverpakkingen is 48% ingezameld en hergebruikt. Dat was het jaar ervoor 38%, geven het ministerie, uitvoeringsorganisatie Nedvang en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan.

Consumenten en bedrijven bieden steeds vaker kunststofverpakkingen gescheiden aan. Verder dragen de inspanningen van gemeenten en de recyclingindustrie bij aan de stijging.

Andere verpakkingsmaterialen

Bij andere verpakkingsmaterialen als glas, papier en karton, metaal en hout zijn de doelstellingen ook gehaald. Atsma is zeer te spreken over de resultaten: 'Met deze recycle-cijfers blijft ons land vooroplopen in de wereld.'

'We recyclen 2 keer zoveel als de gemiddelde lidstaat van de Europese Unie. We doen het dus goed, maar het is mijn ambitie om in 2015 83% van ons afval te recyclen. Dit is nu nog 80%. Alleen met een gezamenlijke aanpak sparen we onze aarde', geeft de bewindsman aan.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer