LTO blij met doorbraak 'Delfland'

LTO reageert blij verrast op het besluit van Joop Atsma om de voorgenomen wijziging in het systeem van de waterschapsbelastingen te vervroegen. 'Deze staatssecretaris pakt tenminste door, in tegenstelling tot de vorige', stelt beleidsmedewerker water Kees van Rooijen namens LTO.

LTO bood Atsma in augustus een petitie aan over de te hoge waterschapslasten in Delfland. Die kampt, samen met nog 5 andere waterschappen, met extreem hoge waterschapslasten voor boeren.

De hoge heffingen komen door de hoeveelheid infrastructurele werken in het gebied. De lasten hiervan worden bij de categorie ongebouwd, en dus op de boeren, neergelegd.

LTO bekijkt samen met andere partijen al sinds de invoering van het gemoderniseerde belastingsysteem naar mogelijkheden om deze weeffout te herstellen. Atsma wil dat nu wel doen, waardoor er al per 1 januari 2013 een betere situatie ontstaat voor de boeren. Anders had dat op z'n vroegst in 2014 of nog later gebeurd.

Forse verlaging

'We hebben hier, samen met de bestuurders van de betrokken waterschappen hard vor gevochten en zijn erg blij met deze doorbraak', aldus Van Rooijen.

Vooruitlopend op de systeemwijziging heeft Delfland besloten de boeren in het gebied per 1 januari 2012 tegemoet te komen met een forse verlaging van de waterschapsheffing. De andere waterschappen buigen zich nog daarover.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer