Akkerbouwonderzoek 2012 in de steigers

De programmering van het akkerbouwpraktijkonderzoek in 2012 heeft een gevarieerde onderwerpenlijst opgeleverd. Van de 110 ingeleverde voorstellen kregen er 30 een positieve beoordeling.

Onderzoeksinstellingen kunnen tot eind september inschrijven op de bestekken die het Productschap Akkerbouw bij deze onderzoeksvoorstellen heeft gemaakt. In de loop van de herfst wordt bekend welke instanties de verschillende onderzoeken mogen uitvoeren.

In de categorie ‘algemeen teeltonderzoek’ worden onder andere onderzoeken aanbesteed naar de introductie van meerjarige granen en het effect van MH in aardappelbewaring. Ook betaalt het Productschap Akkerbouw mee aan een rassenonderzoek bij zaaiuien.

Aaltjes

Bij het aaltjesonderzoek gaat het praktijkonderzoek onder andere kijken naar de populatieontwikkeling van M. chitwoodi en de behandeling van plantuitjes (uitgangsmateriaal) tegen stengelaaltjes.

Traditiegetrouw zijn er veel onderzoeksvoorstellen in de categorie ‘bodem, water en bemesting’. Hier zijn onder andere voorstellen goedgekeurd naar plantversterkers tegen bacterieziekte en stikstofbemesting van brouwgerst.

Een volledig overzicht van alle onderzoeksvoorstellen, dus ook de niet-goedgekeurde, is te vinden op www.kennisakker.nlde website Kennisakker.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer