Nog geen nieuws over cafetariaregeling

LTO werkgeverslijn wordt momenteel veel gebeld over de opzegging van de 'cafetariaregeling' door de Belastingdienst. Deze regelt tot 1 oktober de overurenuitbetaling voor tijdelijke buitenlandse werknemers.

De regeling betekende in de praktijk dat ondernemers die er gebruik van maken minder administratieve lasten hebben. Individuele werkgevers hoefden bijvoorbeeld geen aparte afspraken meer te maken met de Belastingdienst.

Seizoenwerk werd zo niet alleen gemakkelijker, maar ook goedkoper. Daar komt bij dat het aantrekkelijker wordt de seizoenarbeiders zelf in dienst te nemen in plaats van ze in te huren via een uitzendbureau.

Overleg

Op dit moment vindt overleg tussen LTO en de Belastingdienst plaats over een nieuwe regeling. 'Wij hebben gevraagd of we de huidige regeling voor een bepaalde periode kunnen verlengen. Wij hopen daar in elk geval deze week uitsluitsel over te krijgen', geeft Diana Buitenhuis van de werkgeverslijn aan.

Leden met vragen over de cafetarieregeling kunnen terecht bij de LTO Noord werkgeverslijn via (088) 888 66 88 of werkgeverslijn@ltonoord.nl.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer