Uniforme regels voor koeienshows

De organisatoren van de belangrijkste nationale koeienshows hebben in onderling overleg een uniform showreglement vastgesteld. Het reglement gaat in oktober in.

Dit reglement is van toepassing op de Holland Holstein Show (HHH-show), de CRV Koe Expo’s en de NRM. In het showreglement zijn de algemene gedragsregels voor deelname aan de betreffende shows weergegeven.

In de regels staat expliciet aangegeven wat is toegestaan voor het prepareren (toiletteren) van de dieren. Als uitgangspunt is daarbij genomen dat de dieren in het kader van dierwelzijn op een zo natuurlijk mogelijke wijze dienen te worden voorgebracht.

Dierenarts

Het gebruik van diergeneesmiddelen is beperkt tot middelen die door de dierenarts verstrekt worden en in de meeste gevallen ook alleen de dierenarts mogen worden toegediend.

Tot slot is er aandacht voor het toezicht op de naleving van het showreglement en de mogelijkheid tot sancties. Het toezicht tijdens het evenement ligt bij de betreffende organisatie.

Overtreding

Deze organisatie kan tijdens het evenement maatregelen treffen als zij een overtreding heeft geconstateerd. Na afloop van het evenement rapporteert zij daarover aan de tuchtcommissie, die bepaalt of het nodig is een sanctie voor een langere periode op te leggen.

De vertegenwoordigers van de HHH, de NRM en CRV willen benadrukken dat streven naar maximale duidelijkheid aan alle inzenders van de genoemde evenementen. Duidelijkheid, uniformiteit en transparantie zijn de drijfveren geweest om te komen tot dit uniforme showreglement

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer