LTO zoekt bezwaarmakers vleesvee

LTO Roodvlees roept vleesveehouders die een afwijzing kregen voor de investeringsregeling zich te melden. De vakgroep wil de bezwaren tegen de afwijzing centraal faciliteren richting Dienst Regelingen (DR).

Daarmee kan de gang naar het College van Beroep mogelijk worden voorkomen. 'Uit een gesprek dat ik recentelijk met het ministerie had, maakte ik op dat DR ook niet zit te wachten bezwaarprocedures', merkt vakgroepvoorzitter Ko Brooijmans op. 'Onze inzet is om tot een andere oplossing te komen.'

Vleesveehouders die tussen 2006 en 2009 fors hebben geïnvesteerd in extra stalcapaciteit, konden in aanmerking komen voor extra bedrijfstoeslag via de investeringsregeling ontkoppeling slachtpremie.

Referentiejaren

Deze vleesveehouders hebben tijdens de referentiejaren voor de ontkoppeling van de slachtpremie veelal minder runderen geslacht dan na de staluitbreiding. Om die reden heeft het ministerie destijds de investeringsregeling opengesteld.

In het voortraject van de implementatie van de investeringsregeling, enige jaren geleden, kaartte LTO al aan dat veehouders die koeien afmesten dikwijls een omloopsnelheid kennen van meer dan 4 rondes per jaar. Het ministerie besloot toen echter om te rekenen met maar één categorie. Alle dieren vielen onder de factor 0,3, terwijl zoals gezegd mestkoeien daar substantieel van afwijken.

• Vleesveehouders die bezwaar maakten op de afwijzing kunnen zich melden bij beleidsmedewerker LTO Roodvlees Mark Paauw: mark.paauw@zlto.nl

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer