Supers verkopen bijna 30% meer biologisch

De consumentenbestedingen aan biologische voeding in Nederlandse supermarkten groeiden in het eerste halfjaar van 2011 met 29,1% naar € 195 miljoen.

Zuivel steeg ten opzichte van 2010 het hardst (44%), gevolgd door vleeswaren (40%) en eieren (36%). Alle productgroepen droegen bij aan de groei, geeft ketenorganisatie Bionext aan.

Aardappelen, groenten en fruit zijn goed voor 25,9% aandeel van de biologische omzet. AGF blijft daarmee zuivel (24,7%) nog net voor als grootste productgroep. Supermarkten zorgden voor bijna de helft van de omzet in Nederland. Natuurvoedingswinkels melden een groei van 5 tot 10%. Dat percentage is volgens Bionext al jaren stabiel.

Duurzame voeding

Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw verwacht dat de totale omzet van biologische voeding in 2011 ruim boven de € 800 miljoen uitkomt. Dat is ongeveer de helft van de verwachte totale omzet aan duurzame voeding in Nederland.

De cijfers, die zijn gebaseerd op kassa-scangegevens, komen uit de Monitor Duurzaam Voedsel. Deze is door het LEI in opdracht van het ministerie van EL&I samengesteld.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer