Raadslid stapt op om neef te helpen

VVD'er Henk Tepper stapt per direct uit de raad van gemeente Menterwolde. Hij wil zijn neef, akkerbouwer in Canada, zo snel mogelijk uit de gevangenis in Beiroet krijgen.

Samen met zijn ouders emigreerde zijn 44-jarige neef Henk ruim 30 jaar geleden naar Canada. De familie begon een akkerbouwbedrijf in de Oost-Canadese provincie New Brunswick. Volgens Tepper omvat het bedrijf zo'n 700 hectare.

Toen de akkerbouwer eind maart in Libanon was om pootaardappelen te bekijken, werd hij aangehouden. Dat gebeurde op verzoek van Algerije. Algerije en Tepper hebben een conflict over 300 ton pootaardappelen die hij in 2007 in het Noord-Afrikaanse land afleverde.

Weblog

De boerenzoon uit het Groningse Zuidbroek vraagt via media als CNN en zijn henktepper.ucservice.nl/#homeweblog aandacht voor de situatie van zijn neef.

'Mijn 70-jarige broer runt het bedrijf in Canada nu. De situatie is zorgwekkend. De aardappelen, bestemd voor Cuba, hebben veel te lang in de koelcellen gezeten. Ik weet niet eens of ze er al uit zijn. Henk had de connecties, maar hij is er nu niet.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer