Faunafonds wijzigt drie beleidsregels

Het Faunafonds heeft deze week drie wijzigingen in de beleidsregels doorgevoerd als het gaat om tegemoetkoming van faunaschade. Het gaat om schade door wolven, schade op gepachte percelen en schade aan graszoden.

Faunafonds+wijzigt+drie+beleidsregels
© wolveninnederland

De gewijzigde beleidsregels zijn gepubliceerd in de Staatscourant en zijn sinds 13 juli van kracht.

Wolven

Gedupeerden die een vergoeding als gevolg door schade door wolven indienen, krijgen voortaan het behandelbedrag van 300 euro terug. Ook kunnen eigenaren die hobbymatig schapen en geiten houden in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Voorheen kunnen alleen boeren hiervoor een vergoeding ontvangen.

Een andere wijziging betreft het eigen risico. Er wordt geen eigen risico berekend als is vastgesteld dat de schade door een wolf is aangericht.

Pacht

Ook toetst het Faunafonds niet meer op de pachtprijs als om aanvragen voor een vergoeding van schade op gepachte percelen gaat.

Is de procedure stond dat er door het Faunafonds een pachtovereenkomst wordt opgevraagd ter beoordeling. Gekeken wordt dan naar beperkingen in het landbouwkundig gebruik en beperkingen ten aanzien van schadebestrijding. Ook werd er gekeken naar de hoogte van de pachtprijs per hectare, deze moet 'marktconform' zijn, wilde de agrariër in aanmerking komen voor schadevergoeding.

Graszoden

Graszodenteelt stond niet expliciet in de beleidsregels benoemd, maar werd wel door het Faunafonds onder de categorie kapitaalintensieve teelten geschaard. Om misverstanden dan wel discussie hierover uit te sluiten, is graszodenteelt in de nieuwe beleidsregels wel als dusdanig gedefinieerd.

Bij kapitaalintensieve teelten dienen meer maatregelen ter voorkoming van de schade toegepast te worden om voor een tegemoetkoming in de schade in aanmerking te komen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer