Podcast: College Boer met multifunctioneel landschapsbeheerder Jan Duijndam

In deze podcast van College Boer praat Jan Duijndam met studenten van Hogeschool Inholland Delft. De rasondernemer heeft 450 melkkoeien en verschillende neventakken, waaronder een eigen zuivellijn. Het bestaansrecht van zijn melkveehouderij zit hem naar eigen zeggen in de 300 hectare natuur die hij beheert.

Duijndam vertelt dat hij zichzelf dan ook niet ziet als boer, maar als landschapsbeheerder. 'Om zoveel gewas weg te laten eten, heb ik 450 beesten nodig.' Dat zijn koeien melk en vlees produceren, is voor hem een 'heel mooie neventak'. En daar heeft hij er meer van. Naast de eigen zuivellijn runt de ondernemer samen met zijn vrouw een slagerij, bakkerij, boerderijwinkel en webshop.


College Boer is een live-event waarin studenten onder leiding van moderator en Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo aan een gastboer hun vragen kunnen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en nieuweoogst.nl als televisie-uitzending en podcast. Deze aflevering met Coen van den Bighelaar is opgenomen bij Aeres Hogeschool in Dronten. Bekijk alle uitzendingen op nieuweoogst.nl/collegeboer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 15°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 13°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer