Trillie 171 wint eerste algemeen kampioenschap Nationale Roodbont Show

Trillie 171 van maatschap Vosman-Ter Harmsel uit Wierden won zaterdag het algemeen kampioenschap tijdens de eerste goed bezochte Nationale Roodbont Show in Mariënheem. In de finale versloeg deze winnaar bij de oudere roodbonten de kampioenen vaarzen, middenklasse en de productieklasse. De kwaliteit op deze show lag hoog.

Trillie+171+wint+eerste+algemeen+kampioenschap+Nationale+Roodbont+Show
© Pieter Stokkermans

De grote en complete Trillie 171 (V. American Carnival Red) was bij de oudere koeien in de dam van de uier iets beter dan Barendonk Brasilera 26 (V. Siemers Agent-Red), van Barendonk Holsteins, waarmee de reservetitel naar het Brabantse Beers gaat. De eervolle vermelding in deze klasse was voor Macgyver-telg Grashoek Janna 155 van melkveebedrijf KI Samen in Grashoek.

Het vaarzenkampioenschap werd een prooi voor Batouwe Mirand Alnika P, de Zipit Mirand-dochter van Koester uit Sevenum. Een dier dat scoort op achteruier en gebruik benen. Haar secondante in deze klasse was Tienmorgen Liza 436, de Rompen-Red-telg van de Tienmorgen Holsteins ook uit het Brabantse Beers, een vaars met veel balans. Derde op tal was deze morgen de harmonisch gebouwde Tiger-Lily dochter Ria 480 van vof Wolters uit Nijbroek.

In de middenklasse was er eveneens een reservetitel voor De Tienmorgen met de fraai beuierde Cycle Mcgucci Jordy dochter Tienmorgen Liza 432. In deze klasse was het kampioenslint voor de van een goed frame voorziene De Wijde Blik Mariegold 6a (V. Triple-Crown Red) van melkveebedrijf Nijman-Ekkelkamp uit Stegeren. Hier was de eervolle vermelding voor de Rager-dochter Den Dam Lauri 114 van maatschap Groot Wassink in Rekken.

Bossink Miranda 113 (V. Plattery Sam Incas) van Van der Kolk Melkvee in Wierden won overtuigend de productieklasse. Ze beschikt over een best bewaard uier. Hier was haar secondante Wilskracht Warsi 879 (V. Groenibo Bram) van Abbink Melkvee en Emiel Willems in Vriezenveen Derde op tal is hier Barendonk Massia 7273, de Siemers Agent-red van Barendonk Holsteins.


Bedrijfscollecties

De animo voor de bedrijfscollecties was enorm, de dertien ingeschreven groepen kwam ook daadwerkelijk in de ring. De titel was hier voor de iets uniformere groep van melkveebedrijf KI Samen, die het melkveebedrijf van De Tienmorgen naar de reserveplek. Beide drietallen bestonden deze middag uit kwaliteitskoeien. In de rubrieken was de tweede plek voor respectievelijk melkveebedrijf Barendonk Holsteins uit Beers en Van der Kolk Melkvee uit Wierden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer