Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Collega-boer Ad naar frontlinie bij Donbas'

De week van Kees Huizinga begint niet fantastisch. De regen valt met bakken uit de lucht. 'De hele bovenlaag van het land is weggespoeld', zegt de Nederlandse boer in Oekraïne. Terwijl hij zich bekommert om het land dat deels is verregend, vraagt hij collega-boer Ad Spooren om zijn bezoek aan de frontlinie te filmen.

Spooren bezoekt een agrarisch ondernemer die een paar kilometer van de frontlinie woont. Hij boert ook in Oekraïne en probeert agrarisch ondernemers in nood te helpen. Zo ook Igor, die met zijn familie in een klein dorpje nabij de Donbas woont, 6 kilometer van de frontlinie.

Op de weg ernaartoe passeert Spooren het leger. Eenmaal in het dorp van Igor ziet hij alleen maar verwoeste huizen. 'Ongelooflijk. Hier woonden achthonderd mensen. Nu nog maar tien. Igor is een dappere boer. Hij probeert er nog wat van te maken', zegt Spooren.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer