Afrikaanse varkenspest bij wild zwijn vlak bij Frankfurt

In de Duitse deelstaat Hessen nabij Frankfurt am Main is een wild zwijn gevonden dat besmet is met Afrikaanse varkenspest. De vindplaats is 3 uur rijden vanaf Nederland. Menselijk handelen lijkt de meest voor de hand liggende oorzaak; de afstand tot het dichtstbijzijnde besmette gebied in Duitsland is circa 500 kilometer.

Afrikaanse+varkenspest+bij+wild+zwijn+vlak+bij+Frankfurt
© Vidiphoto

De vondst is op 15 juni bevestigd door het Friedrich Loeffler Institut. Het gaat om een zeug in de gemeente Gross-Gerau, ten westen van Frankfurt am Main in de deelstaat Hessen. Deze grenst aan Nordrhein-Westfalen, de deelstaat met de meeste varkens (zo'n 5,7 miljoen) en varkensbedrijven (ruim 5.000) van Duitsland.

Rondom de vindplaats van het besmette zwijn is een bewakingszone ingesteld met een straal van 15 kilometer. Die reikt daarbij deels in Nordrhein-Westfalen. In deze zone is het nu verboden te jagen en is direct gestart met het zoeken naar meer kadavers. Er worden nog regels opgesteld voor onder andere het vervoer van varkens en dierlijke producten.

Deze vondst van een besmet wild zwijn op grote afstand van de overige besmette gebieden is een tegenslag voor de aanpak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland. Net als de besmetting van een vleesvarkensbedrijf op 6 juni in de deelstaat Mecklenburg-Voorpommern vlak bij de Poolse grens.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer