Meld je aan voor een plekje bij het Grote Europese Landbouwdebat

De Europese verkiezingen staan voor de deur en politici die een plekje op het Europese pluche willen bemachtigen, hebben de mond vol over wat ze allemaal van plan zijn. Wil je graag van henzelf horen wat ze voor jou als boer of tuinder willen bereiken in Brussel? Meld je dan nu aan voor het Grote Europese Landbouwdebat 2024 van LTO Nederland en Nieuwe Oogst op maandag 27 mei.

Meld+je+aan+voor+een+plekje+bij+het+Grote+Europese+Landbouwdebat
© Johan Wissink

Wat is de toekomst van Europa als landbouwnatie? Hoe kan de afstand tussen Brussel, boer en burger worden verkleind? Deze en andere vragen staan centraal tijdens het debat op maandag 27 mei in het Utrechtse Eemnes.

Het debat waar huidige en kandidaat-Europarlementariërs met de landbouwportefeuille met elkaar in discussie gaan, vindt ruim een week voor de Europese verkiezingen plaats. In Nederland mogen we op 6 juni naar de stembus.

Thema's die tijdens het debat aan bod komen, zijn: perspectief, de kloof tussen boer en burger, budget, milieu, handel en geopolitiek. De thema's worden inhoudelijk ingeleid door boeren, bestuurders en deskundigen, waarna politici met elkaar in debat gaan. Politici van VVD, NSC, BBB, CDA, GroenLinks-PvdA, SGP, ChristenUnie, D66 en Partij voor de Dieren geven acte de présence.

Afsluitend blikt cabaretier Rob Scheepers, onder meer bekend van De Week in Oneliners op Radio 538, op een ludieke manier terug op de politieke confrontatie.


Aanmelden

Voor lezers van Nieuwe Oogst zijn nog plaatsen beschikbaar om deze politieke clash in Eemnes live bij te wonen. Interesse? Meld je snel aan via een mailtje naar: jsponselee@lto.nl. Geef in de mail aan met hoeveel personen je wilt komen. Aanmelden kan tot maandag 27 mei 18 uur.

Het debat is ook via een livestream te volgen. Kijk voor meer informatie en de lijst met deelnemende politici op Nieuwe Oogst Live. Naast Nieuwe Oogst en LTO Nederland is gemeente Eemnes medeorganisator. Van der Waaij Makelaars en Rentmeesters ondersteunt het verkiezingsevenement.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer