ForFarmers verkoopt meer voer en ziet winst stijgen

Voerbedrijf ForFarmers heeft in het eerste kwartaal van 2024 meer voer verkocht en zag ook de winstgevendheid stijgen. De totaal verkochte hoeveelheid voer steeg met 0,2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2023. Het mengvoervolume is met 1,2 procent toegenomen

ForFarmers+verkoopt+meer+voer+en+ziet+winst+stijgen
© Jos Thelosen

De brutowinst is met 2,7 procent gestegen in deze periode naar 124 miljoen euro. Dit komt volgens ForFarmers vooral 'door een effectievere inkoop door dichter op de markt te opereren'. Door lagere verkoopprijzen als gevolg van dalende grondstof- en energieprijzen nam de totale omzet af met 17,4 procent.

CEO Pieter Wolleswinkel laat in een persverklaring weten blij te zijn met deze ontwikkeling. 'Onze (meng)voervolumes laten een stijging zien. Dat is een mooie prestatie en laat zien dat wij, met onze gerichte lokale aanpak, onze marktpositie verder hebben weten te versterken. De volumeontwikkeling bevestigt dat we bijdragen aan een goed rendement op het boerenbedrijf.'


Overname in Polen

De integratie van de activiteiten van Piast in Polen, dat werd overgenomen, verloopt volgens ForFarmers goed. Ook de reorganisatie in het Verenigd Koninkrijk loopt op schema. 'Deze ontwikkelingen laten zien dat we met onze strategische initiatieven op de goede weg zijn', stelt Wolleswinkel. 'Dit sterkt ons vertrouwen in het behalen van onze gestelde rendementsdoelstelling.'


ForFarmers ziet wel blijvende onzekerheid in de markten waarin het opereert. Het bedrijf spreekt van onzekerheid op het gebied van regelgeving in West-Europa. De melkproductie neemt af in West-Europa door lagere melkprijzen en stoppers. ForFarmers ziet de varkens- en pluimveemarkten als stabiel in alle landen waarin het opereert.


Stabilisatie in Nederland

De totaalvolumes in Nederland, inclusief Pavo en Reudink, waren stabiel. Hiermee is in het eerste kwartaal de afvlakking van de daling die in de tweede helft van 2023 is ingezet, verder doorgezet.

In Duitsland en vooral in Polen realiseerde ForFarmers in het eerste kwartaal een sterke groei van de voerverkoop. In 2023 werd de verkoop van voer daar nog sterk beïnvloed door de uitbraak van vogelgriep. Als gevolg van de verdergaande ketenintegratie daalden de totaalvolumes in varkens en pluimvee in het Verenigd Koninkrijk in het eerste kwartaal.

ForFarmers sloot vorig jaar af met een nettoverlies van 1 miljoen euro. Het totale volume daalde vorig jaar met 6,7 procent tot 8,4 miljoen ton. In de tweede helft van het jaar zag het voerconcern al wel een duidelijke verbetering van de resultaten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    22° / 12°
    50 %
  • Zondag
    20° / 11°
    60 %
  • Maandag
    20° / 11°
    50 %
Meer weer