Vion stelt notering uit tot tweede helft van de week

Vion is maandag 22 april niet met een notering gekomen. Het slachtconcern geeft aan pas in de tweede helft van de week een notering naar buiten te brengen om zo 'een zorgvuldige afweging te kunnen maken'.

Vion+stelt+notering+uit+tot+tweede+helft+van+de+week
© Vion

De vraag naar varkensvlees is momenteel niet groot. Vion en Tönnies spreken beide van een gebrek aan marktimpulsen. Als het gaat om de afzet van varkensvlees binnen Europa, dan blijft de marktsituatie onzeker. Door de zwakke wereldmarkt proberen steeds meer landen hun varkensvlees in Europa af te zetten. 'De opbrengsten komen daardoor verder onder druk te staan', meldt Vion.

Normaal gesproken komt Vion op maandag met een notering en volgen andere Nederlandse slachterijen op woensdag. Dat is historisch zo gegroeid. Jarenlang was het zo dat de Duitse notering richting gaf aan de Nederlandse notering. Omdat Vion in Duitsland de derde grootste varkensslachterij was, werd deze notering als maatgevend gezien voor die van andere slachterijen.

Dat het lastig is om een goede inschatting te maken van de ontwikkelingen op de vleesmarkt, blijkt uit de prijscorrectie van 3 cent die Vion op 2 april doorvoerde. Later die week werd die correctie weer ongedaan gemaakt. Verwacht wordt dat de slachterijen deze week ongeveer gelijktijdig met een notering komen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer