Lactalis boekt hogere omzet en winst in 2023

De omzet van Lactalis is vorig jaar met 4,3 procent gestegen tot 29,5 miljard euro. Het Franse zuivelconcern realiseerde een nettoresultaat van 428 miljoen euro. Uit de jaarcijfers blijkt dat dit een marge van 1,45 procent betekent op de gerealiseerde omzet. In 2022 lag deze marge op 1,36 procent.

Lactalis+boekt+hogere+omzet+en+winst+in+2023
© Twan Wiermans

Het zuivelconcern heeft in 2023 ruim 920 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten, de modernisering van de fabrieken en de verduurzaming van de productie. De jaarcijfers wijzen verder uit dat de afronding van de integratie van de kaasactiviteiten die van Kraft Heinz zijn overgenomen, een positieve impact had op de winstgevendheid. Daarmee is de positie van Lactalis in Noord-Amerika versterkt.

Frankrijk blijft de belangrijkste markt voor het concern, daarna volgen de Verenigde Staten, Canada, Italië en Brazilië. Lactalis heeft vorig jaar verschillende strategische overnames gedaan, waaronder die van Marie Morin Canada en de activiteiten van Dairy Partners of America in Brazilië. In Italië werd kaasproducent Ambrosi overgenomen.

Lactalis heeft meer dan 85.500 medewerkers en produceert zuivelproducten in 51 landen. In Nederland is Leerdammer sinds 2021 onderdeel van Groupe Lactalis. Sinds dat moment is de naam Royal Lactalis Leerdammer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer