Producentenorganisatie Varkenshouderij staat stil bij jubileumjaar

Aan het eind van de algemene ledenvergadering van de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) op 25 maart stond voorzitter Linda Verriet stil bij het tienjarig jubileum. In juli 2014 namen zeventien varkenshouders het initiatief om de organisatie op te richten. 'En nu zitten we hier met een zaal vol enthousiaste varkenshouders die samen met ons de schouders eronder zetten. En ik ben blij ook veel vrouwen te zien.'

Producentenorganisatie+Varkenshouderij+staat+stil+bij+jubileumjaar
© De Snuitgeverij Jos Thelosen

Aan de hand van een jubileumquiz nam dagelijks bestuurslid Pleun Leeijen van de POV de leden mee in de geschiedenis van de producentenorganisatie. Dit bleek een mooie test van het collectieve geheugen van de ruim honderd aanwezigen.

Na eenvoudige vraag als opwarmertje begon de afvalrace. Massaal moesten de POV-leden gaan zitten na de vraag wie in juli 2014 het eerste POV-bestuur vormde. Dat waren Ingrid Jansen, Frank Donkers en Theo Duteweerd. Dus niet, zoals de meeste mensen dachten, een zeskoppig bestuur waar ook Johan van Hal, Mark Tijssen en Eric Douma bij zaten. Die haakten destijds enkele weken later aan.

Leeijen kon daardoor heel wat vragen van haar uitgebreide lijst overslaan om te komen tot de POV-er met de meeste kennis over de historie. De enige die uiteindelijk bleef staan, was biologisch varkenshouder en lid van het dagelijks bestuur Wim van Vulpen. Van Leeijen ontving hij een aardigheidje, waarna de leden bij konden praten onder het genot van drankje en een hapje bij De Bogerd in het Gelderse Heteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer