Opnieuw kleuren Nederlandse bloemen het Sint Pietersplein

Ook dit jaar met Pasen zullen grote hoeveelheden Nederlandse bloemen het Sint Pietersplein in Rome weer doen veranderen in een kleurrijk schouwspel.

Opnieuw+kleuren+Nederlandse+bloemen+het+Sint+Pietersplein
© Floral Projects

Het is inmiddels een goed gebruik dat er met Pasen, tijdens de Heilige Mis waarbij paus Franciscus de paaszegen Urbi et Orbi zal uitspreken, kleurrijke bloemdecoraties uit Nederland het Sint Pietersplein opsieren. De traditie is ontstaan in de jaren tachtig en staat volgens hoofdarrangeur Piet van der Burg symbool voor de goede band tussen het Vaticaan en Nederland.

Onder aanvoering van Van der Burg zijn bollenkwekers, snijbloemkwekers en telersgroepen al maanden bezig om de Nederlandse bloemenpracht in het Vaticaan te realiseren. Diverse partijen uit de sierteeltsector dragen bij aan dit project met hun producten en diensten. Sponsoren zorgen onder meer voor de beschikbaarheid van de bloemen, voor het transport naar Rome en voor de vrijwilligers die de decoraties in elkaar zetten.


Zegening van bloemen

Transportbedrijf Van der Slot uit het Zuid-Hollandse Noordwijkerhout zorgt ook dit jaar dat alle bloemen en andere materialen het Vaticaan bereiken. Dinsdag vertrekt een vrachtwagen vol Nederlandse producten. Nadat alle bloemen op Keukenhof in het Zuid-Hollandse Lisse zijn gezegend, gaat het transport naar Rome. Belangstellenden kunnen de zegening van de bloemen door een geestelijke bijwonen.

In Rome zal Van der Burg met een team van vrijwilligers, de bloemversiering in goede banen leiden. Op Eerste Paasdag, zondag 31 maart, worden de Nederlandse bloemen officieel aangeboden aan de paus. Het bloemendecor siert ruim 170 vierkante meter van het Sint Pietersplein. In tientallen arrangementen zullen de kleuren paars, geel en wit de boventoon voeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer